Kategorier
Uncategorised

3 gode oplevelser på Sjælland

Sommeren er over os, og det er årstiden til at tage på udflugt. Over hele landet bugner det med dejlige oplevelser, og der er nok at vælge i mellem. Her i artiklen giver vi dig tre bud på oplevelser, der er perfekt til en dagstur. 

Selvom du måske allerede har bestilt sommerferie til de varme lande eller et dejligt sted i Danmark eller det øvrige Norden, kan du sagtens presse endnu flere oplevelser ind i kalenderen, og sommeren indbyder til at tage på udflugt og komme ud og opleve noget. 

Oplevelser for enhver smag 

Lider du ikke af højdeskræk og har du mod på noget lidt vildt, kan du prøve en helikoptertur Sjælland rundt. Det er spændende at være oppe i luften, og fra helikopteren får du et godt overblik over øen. Måske kan du være heldig at se din egen by eller endda dit hus, men du kan også nyde de mange søer og skove. Måske spotter du Frederiksborg Slot ved Hillerød, det er et helt specielt syn. 

Du har sikkert været på Møns Klint, men hvad med Stevns Klint? Det er absolut et besøg værd og kan sagtens nås på en dagstur fra hele Sjælland, Lolland og Falster. Klinten er på Unescos verdensarvsliste, og når man først ser den, forstår man hvorfor. Når du er der, kan du også tage et kig på Højerup kirke, som ligger helt ud til vandet og som klinten er godt i gang med at gnave sig ind på. Koret styrtede for år tilbage i havet, men resten af kirken står altså endnu og danner jævnligt baggrund for romantiske bryllupper.  

Bor du ikke i København, kan en tur til hovedstaden være sagen. Der er nok at opleve, både af seværdigheder og gode spisesteder. Her kan man sagtens få flere dage til at gå, og det er da også populært at booke et par dage på hotel, men også en dagsudflugt hertil kan man få meget ud af. 

Det sidste udflugtsmål, vi vil se på her, er et besøg på Kronborg i Helsingør. Har du ikke allerede oplevet dette smukke gamle renæssanceslot, er det på høje tid. Ligesom Stevns Klint er også Kronborg på Unescos liste, og slottet tiltrækker hvert år tusinder af turister fra ind- og udland. Udefra kan du beundre de solide gamle mure, spir og tårne, og indenfor kan du gå på opdagelse i de overdådigt udsmykkede sale.